„Brussels Airlines“ Belgijos oro linijios įkurtos tik 2006 m. Tiesa, jų istorija kur kas ilgesnė nei siekia pavadinimo registracija. Šios avialinijos atsirado ne tuščioje vietoje, bet sujungus istoriją ir patirtį turinčias „Belgian Airline“ ir „Virgin Express“.
Bazinis oro uostas Briuselyje, Belgijos sostinėje, „Brussels Airport“
Tarptautinis IATA kodas SN. ICAO kodas BEL.
Priklauso „Star Alliance“ susivienijimui.
Lėktuvai:
„Brussels Airlines“ neprisirišusi prie vieno kurio nors orlaivių gamintojo ir eksploatuoja skirtingų kategorijų lėktuvus. Jos parke „Avro RJ85“, „Avro RJ100“, „Airbus A319“, „Airbus A330-300“, „Boeing 737-300“ ir „Boeing 737-400“.
„Brussels Airlines“ rankinis bagažas
Visi oro linijų keleiviai turi teisę į lėktuvo saloną nemokamai pasiimti rankinę ar lagaminą. Jo dydis ir svoris skiriasi priklausomai nuo skrydžių krypties ir klasės, kuria keliauja žmogus.
Skrydžių klasės
Reisai Europos viduje
Transatlantiniai skrydžiai ir maršrutas į Tel Avivą
Bagažo svoris ir dydis*
Ekonominė klasė
b.light
1 vieta
1 vieta, 10 kg
6 kg, 55x40x23 cm
b.flex
2 vietos
12 kg, 55x40x23 cm
Verslo klasė
2 vietos
2 vietos
16 kg, 55x40x23 cm
*leidžiamas kostiumo įpakavimo dydis 57х54х15 см.
Papildomai į saloną leidžiama įsinešti striukę, lietsargį, moteriškų rankinuką, knygą, invalido vežimėlį ir keleiviui reikalingą medicinos įrangą.
„Brussels Airlines“ registruotas bagažas
Visi avialinijų keleiviai gali imtis registruotą bagažą. Lagaminų kiekis ir svoris priklauso nuo lėktuvų bilietų klasės.
Reisai Europoje, taip pat į Agadyrą, Marakešą ir Tel Avivą.
Tarpkontinentiniai skrydžiai
Vieno bagažo vieneto dydis ir svoris
Ekonominė klasė
1 vieta
2 vietos
23 kg, 158 cm – trijų lagamino kraštinių suma
Verslo klasė
2 vietos
2 vietos
32 kg, 158 cm – trijų lagamino kraštinių suma
Vaikai iki dviejų metų be lėktuvo bilieto
1 vieta plius vaikiškas vežimėlis
1 vieta plius vaikiškas vežimėlis
23 kg, 158 cm – trijų lagamino kraštinių suma
„Star Alliance“ tarifas „Aplink pasaulį“
2 vietos
2 vietos
32 kg, 158 cm – trijų lagamino kraštinių suma
Dėl savo kolonijinės praeities, belgai užima stiprias pozicijas Afrikoje. Į kai kurias juodojo žemyno valstybes patogiausia keliauti būtent jų pagalba. Kita stiprioji oro linijų pusė – Briuselyje įsikūrę pagrindiniai Europos Sąjungos ir NATO biurai, todėl užtikrintas nuolatinis valdininkų ir tarnautojų srautas į įvairias ES šalis. Tuo pačiu ir į Lietuvą. Vienas iš ES reikalavimų šalims narėms – tiesioginiai skrydžiai į Briuselį.
„Brussels Airlines“ skrydžiai:
Austrija
Angola
Belgija
Burundis
Etiopija
Čekija
Vengrija
Gambija
Gana
Gvinėja
Vokietija
Graikija
Danija
Izraelis
Indija
Ispanija
Italija
Jungtinė Karalystė
Jungtiniai Arabų Emyratai
Jungtinėns Amerikos Valstijos
Kameruna
Kanada
Kenija
Kipras
Kinija
Kongas
Kot di’vuaras (buvusi Dramblio Kaulo Kranto Respublika)
Latvija
Lenkija
Liberija
Lietuva
Malta
Marokas
Norvegija
Portugalija
Rusija
Ruanda
Rumunija
Senegalas
Slovėnija
Siera Leonė
Tailandas
Uganda
Ukraina
Suomija
Prancūzija
Šveicarija
Švedija
Skrydžių klasės
„Brussels Airlines“ skrydžiuose Europoje keleiviams siūlo tris klases : „b.light economy“ ir „b.flex economy+“ bei verslo klasę „b.business“.
„b.light economy“: maistas ir gėrimai mokami, žurnalų ir spaudos nėra.
„b.flex economy+“: maistas ir gėrimai nemokami.
b.business: nemokamas maitinimas, nemokami alkoholiniai ir gaivieji gėrimai, platus laikraščių ir žurnalų pasirinkimas.
Skrydžiuose į Afriką, Maskvą, Helsinkį ir Tel Avivą oro linijos siūlo dvi aptarnavimo klases – verslo ir ekonominę.
3 Responses to “Brussels Airlines – arkliukas skrydžiai į Briuselį”
Kas man patinka? Gerai tai, jog galima lagaminą ar rankinę įsinešti vidun. „B.business“ klasė prabangi, tačiau labiau tinka tiems, kurie galvoja visą laiką valgyti ir skaityti. Bent jau tokia mano nuomonė. Jei reikėtų rinktis man, turbūt galvočiau apie „b.flex economy+“ klasę. Dėl skaitymo – kadangi galima pasiimti šį tą į lektuvą, tikriausiai įsidėčiau knygą. Gal net ne vieną. Aišku, tai tiesiog mano pamąstymai. Kiekvienas pasirenka tai, kas jam atrodo geriausia.
Man taip pat labai patiko visi jusu isvardyti dalykai. As sia jusu mineta klase ir buvau pasirinkes. Atrodo, viskas kokybiska.
Skridome į Afriką verslo klase. Viskas buvo puiku. Vaikams labai patiko.