Amerikiečių tinklaraštininkė ir keliautoja Kristen Black išsiaiškino, kaip skraidant pigių skrydžių linijomis išvengti griežtos bagažo patikros, nes „Ryanair“ ar „Wizz air“ tipo oro linijose nemokamai su savimi galima gabenti labai mažai daiktų. O šaltuoju metų laiku, kai reikia šiltesnių rūbų, taupiems keliautojams tai tampa problema.
Apie galimybę nemokamai vežtis bagažą ji pasakojo savo „TikTok“ paskyroje.
Paskelbtame vaizdo įraše mergina ant grindų padeda megztinį, ant viršaus užlenkia dar keletą striukių ir viską susuka į ritinį. Tada jis uždeda jį ant kaklo, imituodamas pagalvę. Šį metodą keliauninkė pavadino „puikiu vietos ir pinigų taupymu“.
Be to, ji pasiūlė turistams asmeniniams daiktams nešioti tuščias viršutinių drabužių kišenes ir vietą po galvos apdangalais. „Naudokite skrybėlę suvenyrams, kuriuos nusipirkote kelionės metu“, – tinklaraštininkė pasirašė pranešimą, kuris sulaukė daugiau nei 5,4 mln.
Internautai dviprasmiškai reagavo į keliautojo rekomendacijas. Taigi, vienam atrodė, kad ši idėja yra keista: „Atrodo juokingai“, „Ar tikrai kas nors taip daro?“, „Man atrodo, kad tokiu būdu galite pritraukti tik oro uosto apsaugos tarnybos dėmesį“.
Kiti vartotojai įvertino vaizdo įrašą, manydami, kad tai naudingi patarimai. „O, kokia puiki idėja, bet aš vis galvoju, kaip sudėti visus daiktus į maišą“, „Ačiū už patarimą, nepamiršiu“, „Manau, kad tai puiki idėja perpildyto bagažo atveju, “, – komentavo jie.
Anksčiau „Australian Airlines“ stiuardesė pasidalino septyniais būdais, kaip prasinešti į saloną kuo daugiau asmeninių daiktų. Pirmiausia, prieš pakuojant lagaminą, stiuardesė patarė sudaryti visų daiktų, kuriuos reikia pasiimti su savimi, sąrašą. Mergina mano, kad tokio sąrašo sudarymas padės nesiimti orui netinkamų drabužių. Taip bus paprasčiau, nei sukti galvą, kaip „praslįsti“ nemokamai.