Įvairenybės

„AirBaltic“ skrydžiai – tautiškumas per skrandį

Skrydžių bendrovė „airBaltic“ nusprendė prisidėti prie patriotizmo Latvijoje ugdymo ir pristatė valgius, kuriais verslo klasės klientai bus maitinami rudenį ir žiemą vyksiančiuose skrydžiuose.

Šio sezoninio ypatumas tas, kad valgiai bus tautiniai, latviški. Buvo paskelbtas konkursas, kurio metu žmonės siuntė tradicinių patiekalų receptus. Komisija meniu rinko iš 33 užkandžių, 41 pagrindinio patiekalo ir 28 desertų. Pagrindiniai atrankos kriterijai – ar valgiai tinkami žiemos sezonui ir ar jų gamybai naudojami vietiniai produktai. Savaime suprantama, buvo vertinama ar maistą bus galima paruošti taip, kad „airBaltic“ palydovės jį sugebėtų patiekti skrydžio metu.

Komisija išrinko 11 patiekalų, kurie taps standartiniais Rygos oro uoste besibazuojančios skrydžių bendrovės valgiaraštyje. Pirmi laimingieji, deja, tik keliaujantys verslo klase, šių gėrybių paragaus skrydžiuose, vyksiančiuose lapkričio 18 d. – Latvijos nepriklausomybės dieną.

Perkantiems ekonominės klasės lėktuvų bilietus latviškų skanumynų ant lėkštutės niekas neatneš. Jų bus galima paragauti tik tada, jei maistą užsisakysite pirkdami bilietą arba registruodamiesi oro uoste.

„AirBaltic“ konkurentų „Ryanair“ ir „Wizz air“ rūpesčiai dėl keleivių maitinimo nekamuoja. Užkrimsti galima ir šių oro linijų lėktuvuose, tačiau standartinius maisto įpakavimus pavadinti „nacionaliniais“ neapsiverčia liežuvis. O juk turėtų būti smagu keliaujant į Londoną, Paryžių, Barseloną ar Dubliną sukirsti bulvinį patiekalą ar desertą, kuris primena vaikystę ir virtuvėje besisukiojančią mamą.